Nationale Baandagen – Fiets zelf bovenin de baan!

Nationale Baandagen – Fiets zelf bovenin de baan!

Waar voor veel wielrenners het seizoen is afgelopen als het buiten koud en donker wordt, leeft een andere tak van de wielersport juist op; het baanwielrennen. Tijdens de donkere wintermaanden worden er veel spectaculaire wedstrijden verreden over mooie houten overdekte wielerbanen. Deze sfeervolle en spectaculaire discipline, waarbij stuurvaardigheid, snelheid en tactisch inzicht van groot belang is, is er zeker een die je ooit ervaren moet hebben.

Tijdens de Nationale Baandagen, die plaatsvinden tijdens het NK Baanwielrennen op 27 tot en met 30 december in Omnisport te Apeldoorn, kun jij samen met je fietsvrienden ervaren hoe het is om boven in de baan te fietsen! Onder leiding van ervaren trainers leer je al snel de kneepjes van het vak en krijg je een kijkje in de wereld van het baanwielrennen. Op deze goed verzorgde dag leer je niet alleen op de baan te fietsen, maar ook zet je zelf een sportieve prestatie neer en leer je meer over het baanwielrennen als discipline. Na afloop van de clinic is er de mogelijkheid om naar het NK te kijken en te zien hoe de echte profs door de bochten vliegen.

Ben je benieuwd geworden naar deze spectaculaire discipline? Schrijf je dan nu in voor de Nationale Baandagen 2013 en wie weet rijd jij straks net als een echte baanrenner bovenin de baan. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op knwu.nl/sportief bij evenementen.

Schrijf je nu in via www.knwu.nl/nationalebaandagen

foto: Gert Bonestroo - GeeBeeFoto